Varmrätter

För beställning i matsal är minsta antal 30 personer

Nöt

Klassiska wallenbergare med potatispuré, gröna ärtor och rårörda lingon, 175:-

Helstekt oxfilé m gräddkokt savoykål, kryddpepparsky samt potatisgratäng, 395:-

Oxfilébit m gräddstuvade kantareller samt potatisbakelse smaksatt med färsk timjan & körvel, 395:-

Oxfilé provencale m råstekt potatis, vitlökssmör och gremolatafylld tomat, 395:-

Helstekt svensk oxfilé på grönsaksbädd med potatiskaka smaksatt med gruyére och serveras med en tryffeldoftande rödvinssås, 395:-

Halstrad entrécote m chevresmör samt rödvinsreduktion och potatisgratäng, 252:-

Pepparstek med cognacsås och potisgratäng, 255:-

 

Fläsk

Pepparbakad fläskfilé m kantarellsås och vitlöksdoftande potatisgratäng, 172:-

Olivöverbakad fläskfilé m marsalasås samt potatiskaka m tomat & fetaost, 172:-

Parmalindad fläskfilé med ädelostgratinerad potatisbåt rödvinssås och grönsaker, 175:-

Fågel

Sesampanerad kycklingfilé m tomatchilisås samt potatisbakelse m ananassalvia & parmesan, 169:-

Smörstekt majskyckling m fetaost samt grön basilikasås & potatisgratäng, 172:-

Portabelloöverbakad kycklingfilé m honungsrostade rotfrukter, cognacsgräddsås samt ugnsrostad potatis, 172:-

Helstekt kycklingfilé med jordnötssås & smörfrästa grönsaker, 175:-

Stekt majskyckling med vitlök, ingefärasås & mozarella överbakad potatis, 175:-

Baconfylld kycklingfilé med dijonsenapsås och rotfruktspytt, 175:-

Fisk

Kall inkokt lax med skarpsås och potatispuré verde, 175 :-

Apelsinmarinerad lax fylld med krabbmousse serveras med havtornssås och dillslungad potatis samt sockerärtor, 205 :-

Salthalstrad Västerhavstorsk med hummersås samt parmesanmos, 195:-

Halstrad lax med apelsinhollandaise, 175:-

Ungstekt gösfilé med kantarellsås, 225:-

 

 

Veckans meny
vecka 42

Måndag

Ugnsbakad torsk á la Putte toppad med vitlökschampinjoner, serveras med kokt potatis
————————————
Grillad kycklingfile med grönpepparsås serveras med stekt potatis och frästa grönsaker

Tisdag

Fiskgratäng med citron velouté toppad med fräs på purjolök o paprika serveras med kokt potatis
————————————
Stekt fläsk med raggmunk eller löksås samt rårörda lingon

Onsdag

Färskost o citronbakad torskrygg med citruscreme serveras med grönsakskokt jasminris
———————————–
Kålpudding med gräddsås, lingon, gurka och kokt potatis

Torsdag

Panerad fiskfilé med sås på dill, salladslök, färskost & citron och serveras med kokt potatis
————————————

Fläsknoisette med tzasiki serveras med stekt potatis.

Fredag

Rotfruktsgratinerad kummelfilé med kokt potatis och kräftsås
———————————–
Wallenbergare med bacon o champinjonsås, strimlade grönsaker och potatismos