Varmrätter

För beställning i matsal är minsta antal 30 personer

Nöt

Klassiska wallenbergare med potatispuré, gröna ärtor och rårörda lingon, 175:-

Helstekt oxfilé m gräddkokt savoykål, kryddpepparsky samt potatisgratäng, 395:-

Oxfilébit m gräddstuvade kantareller samt potatisbakelse smaksatt med färsk timjan & körvel, 395:-

Oxfilé provencale m råstekt potatis, vitlökssmör och gremolatafylld tomat, 395:-

Helstekt svensk oxfilé på grönsaksbädd med potatiskaka smaksatt med gruyére och serveras med en tryffeldoftande rödvinssås, 395:-

Halstrad entrécote m chevresmör samt rödvinsreduktion och potatisgratäng, 252:-

Pepparstek med cognacsås och potisgratäng, 255:-

 

Fläsk

Pepparbakad fläskfilé m kantarellsås och vitlöksdoftande potatisgratäng, 172:-

Olivöverbakad fläskfilé m marsalasås samt potatiskaka m tomat & fetaost, 172:-

Parmalindad fläskfilé med ädelostgratinerad potatisbåt rödvinssås och grönsaker, 175:-

Fågel

Sesampanerad kycklingfilé m tomatchilisås samt potatisbakelse m ananassalvia & parmesan, 169:-

Smörstekt majskyckling m fetaost samt grön basilikasås & potatisgratäng, 172:-

Portabelloöverbakad kycklingfilé m honungsrostade rotfrukter, cognacsgräddsås samt ugnsrostad potatis, 172:-

Helstekt kycklingfilé med jordnötssås & smörfrästa grönsaker, 175:-

Stekt majskyckling med vitlök, ingefärasås & mozarella överbakad potatis, 175:-

Baconfylld kycklingfilé med dijonsenapsås och rotfruktspytt, 175:-

Fisk

Kall inkokt lax med skarpsås och potatispuré verde, 175 :-

Apelsinmarinerad lax fylld med krabbmousse serveras med havtornssås och dillslungad potatis samt sockerärtor, 205 :-

Salthalstrad Västerhavstorsk med hummersås samt parmesanmos, 195:-

Halstrad lax med apelsinhollandaise, 175:-

Ungstekt gösfilé med kantarellsås, 225:-

 

 

Veckans meny
Vecka 34

Måndag

Örtbakad torskfilé med purjosås

————————————

Kåldolmar med gräddsås och kokt potatis

Tisdag

Fiskgratäng ”Walevska” med kokt potatis

—————————————-

Stekt fläsk med raggmunk eller löksås och rårörda lingon

Onsdag

Stekt torskrygg med citronhollandaise samt kokt potatis

———————————-

Grillad kycklingfile med souse verte samt rostad potatis

Torsdag

Stekt strömming med potatismos och lingon

————————————

Köttfärslimpa med pepparsås och stekta potatismedaljonger

Fredag

Mandelbakad kaviar-torsk med vitvinssås

————————————–

Helstekt fläskytterfilé med svampsås och skogshuggarpotatis