Jul

I år kommer vi att servera en Julbuffe i matsalarna hos Putte Kock.
Vi riktar oss till större sällskap. Minsta antal är 25 personer

Vi har koncentrerat oss på det allra väsentligaste av julmaten. Delikatesserna är omsorgsfullt arbetade av de bästa råvarorna.Sillarna inlagda i tid för att dra tillräckligt mycket smak, tex. Eksillen som ligger och drar i vedstickor av ekar från trakten. Laxen som varmröks lite lagom för att sen gratineras i rikligt med wästerbottenost.

Skinkan som rimmas och sedan får en smörjelse med krossade nejlikor och den godaste senap. Jansson där ansjovisen benats ur med vana händer och sedan mognat på sherryfat. Köttbullarna som varsamt trillats i ömma kockahänder för eran njutnings skull. För att inte tala om vårt hembakta bröd som får sin mustiga smak av alla olika mjöler, fil och sirap. Tillsammans utgör de essensen av julmat och Ni går hem med god mage och ett leende på läpparna.

 Vill ni boka hela lokalen för att ta med er egen underhållning går det också bra. Ni kan då utnyttja båda matsalarna efter eget behag.

Om så önskas serverar vi även
glögg och pepparkaka

                                                                                                                                                                          JulBuffé

Fisk

Fransk löksill

Dijon-Senapsill

Skagensill

Ägghalvor med räkor

Wästerbottenlax

Gräddfil

Finhackad rödlök

Romsås

Gubbröra

Kallskuret

Rökt kött

Rostbiff

Remulade

Granatäppelsallad

Rödbetssallad

Julskinka

Senap

Småvarmt

Janssons frestelse

Puttes köttbullar

Prinskorv

Ugnsbakad omelett

Rödkål

Kokt potatis

Tillbehör

Spisbröd

Hembakt mörkt bröd

Vispat smör

Ostbricka m frukt

Dessert

Juldessert

Kaffe

Pris för julbuffé exkl. dryck: 315:-

Boka hela lokalen 1500:-

GOD JUL och Välkomna !

önskar
Putte Kock med Personal

 

Veckans meny
vecka 42

Måndag

Ugnsbakad torsk á la Putte toppad med vitlökschampinjoner, serveras med kokt potatis
————————————
Grillad kycklingfile med grönpepparsås serveras med stekt potatis och frästa grönsaker

Tisdag

Fiskgratäng med citron velouté toppad med fräs på purjolök o paprika serveras med kokt potatis
————————————
Stekt fläsk med raggmunk eller löksås samt rårörda lingon

Onsdag

Färskost o citronbakad torskrygg med citruscreme serveras med grönsakskokt jasminris
———————————–
Kålpudding med gräddsås, lingon, gurka och kokt potatis

Torsdag

Panerad fiskfilé med sås på dill, salladslök, färskost & citron och serveras med kokt potatis
————————————

Fläsknoisette med tzasiki serveras med stekt potatis.

Fredag

Rotfruktsgratinerad kummelfilé med kokt potatis och kräftsås
———————————–
Wallenbergare med bacon o champinjonsås, strimlade grönsaker och potatismos